Genel Haberler
20.10.2023

TÜRKSAT Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı

TÜRKSAT Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı, 18-19 Ekim 2023 tarihinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayda, yakın yörünge uydularının üretilmesi ve uzaya gönderilmesi noktasında iş birliğinin ilk adımlarının atılması ve uydu/uzay sektörünün ele alınması amaçlanmıştır.

Çalıştay’a Üniversitemiz yanı sıra TUA, SSB, TÜBİTAK Uzay, TÜBİTAK MAM, TAI, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK UME, Delta-V, Bites, SASAD, Tamsat, Plan_S, CTECH, ASELSAN, Roketsan, Gümüş Havacılık, Fergani, Profen gibi uzay sektörünün önde gelen kuruluşları iştirak etmişlerdir.

Ünivesitemiz çalıştaya bir stant açarak katılmış olup, stantta görev yapan araştırma görevlilerimiz tarafından ziyaretçilere Üniversitemizin uzay çalışmaları hakkında bilgi verilmiş, konu ile ilgili tanıtım broşürleri dağıtılmıştır.  Ayrıca Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tahsin Çağrı Şişman tarafından, açık oturumun Uydu Haberleşme Yer İstasyonu bölümünde, THK Üniversitesi Uydu Yer İstasyonu hakkında 20 dakikalık bir sunum gerçekleştirilmiştir.

Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden yaklaşık 70 öğrencimiz için özel izin alınmak suretiyle onların da Çalıştaya katılımı ve sahaya ilişkin gelişmelerden bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır. THKÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültesi öğretim üyeleri de çalıştaya katılan firmalar ile çeşitli işbirliği alanlarında görüş alış verişinde bulunmuşlardır.

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler
dunya-pilotlar-gunu-kutlu-olsun_1606649549.jpg
Dünya Pilotlar Günü Kutlu Olsun
26.04.2024
Devamını Gör
ufuk-universitesi-rektoru-prof-dr-turkmen-derdiyok-rektorumuz-prof-dr-rahmi-ere-nezaket-ziyaretinde-bulunmuslardir_830935646.jpg
Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen DERDİYOK , Rektörümüz Prof. Dr. Rahmi ER’e Nezaket Ziyaretinde Bulunmuşlardır
19.04.2024
Devamını Gör
universitemizden-yapay-zeka-destekli-uzay-projesi_501667795.jpg
Üniversitemizden Yapay Zeka Destekli Uzay Projesi
26.04.2024
Devamını Gör