Genel Duyurular
27-08-2020

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı YKS Yeni Kazanan Öğrenci Kayıtları Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

Güncel Duyuru;

2020 YKS kayıt tarihlerinin Yükseköğretim Kurumlarına başvuran adaylar için uzatılmasına karar verilmiş olup,(6 Eylül 2020 tarihinde ülke genelinde Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacağından), 05 Eylül 2020 Cumartesi saat 17,00’ye kadar, elektronik kayıt yaptıracak adaylar için ise 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59’e kadar kayıt tarihleri uzatılmıştır. Ayrıca, “YKS kılavuzlarında yayımlanan kayıt tarihlerinde kayıt yaptıramayan adayların kayıt tarihinin bitiş tarihinden itibaren 3 hafta içinde (25 Eylül 2020 saat 17:30) başvurması durumunda adayın mazeretinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilmesine ve mazereti kabul edilenlerin kaydının yapılmasına, 3 üncü haftanın son günü mesai bitiminden sonra başvuru yapanların başvurularının değerlendirilmeyerek kayıtlarının yapılmaması kararı verilmiştir.

Önemli Bilgiler

  • Eksik belge durumunda kayıt yapılmaz.
  • Posta yoluyla kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  • Kesin kayıt yaptırmadan önce 1. yarıyıl öğretim ücretinin ödenmesi gerekmektedir.
  • Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
  • Yükseköğretim Kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
  • Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
  • Ön Kayıt Formunun eksiksiz doldurulup internet çıktısı alınarak kayıt sırasında teslim edilmesi gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Elektronik Kayıt İşlemleri İle İlgili Açıklaması Aşağıdadır:

  1. Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmede de elektronik kayıt yapılabilecektir.
  2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
  3. Elektronik kayıt işlemi 2020-2021 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.
  4. Elektronik kayıt 29 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasında saat 23:59‘ a kadar gerçekleştirilecektir.
  5. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmeyecektir. Sağlık raporu vb. istenen programlara yerleşen öğrencilerin 31 Ağustos-05 Eylül 2020 tarihleri arasında saat 17:00′ a kadar istenen belgeler ile birlikte ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekmektedir.
  6. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
  7. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
  8. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
  9. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
  10. Yükseköğretim kurumları, elektronik kayıt olanlara ait bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden alabileceklerdir.
  11. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

1) Kayıt yapmak için;

2020-2021 Akademik yılı Güz döneminde Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne yeni kabul edilen ön lisans ve lisans öğrencilerinin üniversiteye ilk kayıt işlemleri belirtilen tarih ve yerlerde yapılacaktır.

Elektronik kayıt yapılmayacak bölümler için adayların belirtilen kayıt günlerinde kayıt için gerekli belgelerle birlikte şahsen veya vekillerinin noter tasdikli vekâletname ile gelip kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Elektronik Kayıt Yapılmayacak Bölümler

Hava Ulaştırma Fakültesi

PİLOTAJ

İşletme Fakültesi

HAVACILIK YÖNETİMİ

Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu

HAVA LOJİSTİĞİ

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ

UÇAK TEKNOLOJİSİ

İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu

HAVA LOJİSTİĞİ

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ

UÇAK TEKNOLOJİSİ

Elektronik Kayıt Yapılabilecek Bölümler

Mühendislik Fakültesi

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi

UZAY MÜHENDİSLİĞİ

UÇAK MÜHENDİSLİĞİ

İşletme Fakültesi

LOJİSTİK YÖNETİMİ

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

İŞLETME


NOT: Sporcu Bursu kapsamında Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizin kayıtları e-devlet sistemi üzerinden alınmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • YKS yerleştirme belgesi (internet çıktısı),
  • Adayın mezun olduğu okuldan aldığı lise diplomasının aslı ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi,
  • Yurtdışından alınmış lise diplomaları için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınmış diploma denklik belgesi; İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş ise ek olarak noter tasdikli Türkçe tercümesi,
  • Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi (T.C. kimlik numaralı),
  • 12 adet 4.5 x 6 ebadında renkli fotoğraf. (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Kayda gelirken 1 adet resmin arkasına öğrenci adı, soyadı ve kazanılan bölüm/programın tükenmez kalem ile yazılmış olması gerekir. )
  • 1997 doğumlu ve daha büyük erkek öğrenciler için askerlik şubesinden alınacak “üniversiteye kayıt olmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair” belge.
  • Eğitim ücretinin ilk yarısının yatırılmış olduğunu gösterir banka dekontunun aslı.
  • Eksiksiz doldurulmuş ön kayıt formu. (internet çıktısı).
  • Bir Yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıt yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

 

Elektronik Kayıt Tarihleri Elektronik Kayıt Yapılmayacak Bölümler için Kayıt Tarihi
 29 Agustos-06 Eylül 2020 23:59 31 Agustos-05 Eylül 2020 17:00

 

Kayıt Yeri:

Hava Ulaştırma Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu’na bağlı olup, elektronik kayıt yapılmayacak bölümlerin kayıt işlemleri Türkkuşu Kampüsü Etimesgut/ANKARA adresinde yapılacaktır.

İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu’na  bağlı olup, elektronik kayıt yapılmayacak bölümlerin kayıt işlemleri Atatürk Mahallesi Kızlıay Caddesi No:15 Selçuk/İZMİR adresinde yapılacaktır.

 

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ön Kayıt İşlemleri İçin Tıklayınız.

  • Ön kayıt için giriş yaparken; T.C. numaranızı ilgili alana girdikten sonra kayda devam edebilirsiniz.

  • Ön Kayıt Formunun eksiksiz doldurulup internet çıktısı alınarak kayıt sırasında teslim edilmesi gerekmektedir.

 

2) Aranan Nitelikler;

*Pilot Eğitimi / Pilotaj (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler;

  •  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.
  •  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Birinci Sınıf Sağlık Sertifikası almak.
  • Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

*Havacılık Yönetimi (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler;

  •  Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  •  Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

*Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için ek şartlar aşağıda belirtilmektedir;

  • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak. (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

*Uçak Teknolojisi Programı için ek şartlar aşağıda belirtilmektedir;

  • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

*Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı için ek şartlar aşağıda belirtilmektedir;

  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Bulunmamak
  • Bayan adaylar: 160-180 cm boy aralığında olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır),
  • Erkek adaylar: 170-190 cm boy aralığında olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır),
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir),
  • Kabin memuru üniforması giydiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak,

YETKİLİ HASTANELER (Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Öğrencileri İçin)

 

3) Aşağıda yer alan Açık Rıza metni, Taahhütname metni ve Eğitim Öğretim sözleşmesi formlarının eksiksiz şekilde doldurulup tarafımıza ıslak imza ile  teslim edilmesi gerekmektedir.

Açık Rıza metnine ulaşmak için tıklayınız.

Taahhütname metnine ulaşmak için tıklayınız.

Eğitim ve Ödeme sözleşmesi formuna ulaşmak için tıklayınız.

 

4) Ödemeler Hakkında ;

Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğretim ücretleri her akademik yıl için Mütevelli Heyet tarafından belirlenir. Üniversitemizin 2020-2021 akademik yılı öğretim ücretleri aşağıda yer almaktadır. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için İngilizce eğitim veren lisans programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler bölüm ücretleri yerine hazırlık bölümü ücretlerini ödeyeceklerdir. Hazırlık atlama sınavından başarılı olan öğrenciler eksik kalan ücretlerini daha sonra tamamlayacaklardır. Hazırlık atlama sınavları aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır. (Bununla ilgili duyuru Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından kayıtlar sonrası duyurulacaktır.)

  • Hazırlık Bölümü öğrencileri; İngilizce Hazırlık öğrenimini Üniversitemiz Akköprü yerleşkesinde tamamlayacaklardır. (İstanbul Cad. Elif Sok. No:4 İskitler/ANKARA)
  • Öğretim ücreti iki eşit taksit halinde alınmakta olup, birinci taksit Üniversitemize ilk kayıt sırasında, ikinci taksit ise bahar yarıyılı ders kayıt döneminde yatırılmaktadır.
  • Öğrencilerimiz öğretim ücretlerini, Türkiye’nin her yerinden DenizBank’ın herhangi bir şubesine giderek Türk Hava Kurumu Üniversitesi,

     Türk uyruklu öğrenciler için TR32 0013 4000 0050 6766 5000 07,

     Yabancı uyruklu öğrenciler için TR16 0013 4000 0050 6766 5000 04,  nolu IBAN numaralarına yatırabileceklerdir.

  • Banka dekontlarında, açıklama kısmında TC Kimlik Numarası, ad ve soyadınızın bulunmasına dikkat ediniz.

 

5) Kayıt günü ve yerlerine ulaşmak için tıklayınız.

Diğer Duyurular
Ramazan Bayramında Kütüphane Kullanımı
08.04.2024
İncele
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SINAV TAKVİMİ
03.04.2024
İncele
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İhalesi Duyurusu
16.04.2024
İncele