Genel Haberler
17.07.2021

Üniversitemizin Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın Abdullah KAYA'nın Mezuniyet Töreni Konuşması

Üniversitemizin Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın Abdullah KAYA'nın Mezuniyet Töreni Konuşması

Saygıdeğer veliler, değerli hocalarım, çok değerli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler

Sevgili mezunlarımız,

İçinde bulunduğumuz bu yerleşkede bundan  86 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün talimatı ile 3 Mayıs 1935’te ilk olarak Türk Kuşu Okulu açıldı. Okulun amacı gençliği havacılıkla tanıştırmak ve bu alandaki tüm bilgi ve birikimi havacılık kurallarına uygun şekilde en iyi eğiticiler ile uygulamalı olarak öğretmekti. Türk Hava Kurumu bu amacı daha da ileriye taşımak için bu yerleşkede 2011 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesini de kurdu. Kuruluşunun onuncu yılını idrak ediyoruz.

Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurma, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan ve 96 yıllık köklü bir geçmişe ve tecrübeye sahip Türk Hava Kurumunun eğitime bakışındaki değişiminde bir göstergesidir. Üniversitemiz kendi havaalanına sahip,  havacılık alanında çalışan işletmeler ile iç içe böyle bir ekosistemde faaliyette bulunan havacılık ve uzay bilimleri alanında  ihtisaslaşmış Dünyada ender bir  üniversitedir.

Üniversitemizin temel misyonu havacılık, uzay, savunma ve insansız hava sistemleri konusunda ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş insan işgücünün karşılanmasına yardımcı olmaktır. Gençlerimize Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak bu yerleşkeden başka İnönü Havacılık Eğitim Merkezi, Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi, Karain Havacılık Eğitim Merkezi, Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi ile Ankara ve İzmir Paraşüt Kulelerinde çeşitli branşlarda eğitim imkânları sunarak havacılık sektörüne olan ilgiyi daha da artırmaya çalışmaktayız.

Pandemi döneminde Üniversitemizde İHA 0, İHA 1, İHA 2 ve Türkiye’de sadece üniversitemiz tarafından verilen İHA 3 eğitimlerini uygulamalı olarak vermeye devam ettik. Ayrıca, öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları bilgiye her an ulaşabilmelerine imkan veren 7/24 hizmet sunan ek kütüphane ile her türlü mühendislik, hava aracı bakım ve onarımına yönelik makine ekipmanlar ile teçhiz edilmiş, iki adet uygulama uçağıyla birlikte 600 m²’den oluşan uçak uygulama atölyemizi  faaliyete geçirdik.

Pandemi ve havacılıkta yaşanan  krize rağmen pilotaj bölümünün uygulamalı uçuş eğitimlerine hız verdik ve pilotaj bölümü mezun sayımız da artırdık. Önümüzdeki sene  ortalarına kadar uçuşları hızla sürdürerek pilotaj eğitimlerini de  tamamlamaya gayret göstermekteyiz.

Kampüs Camisinin yanındaki araziye yeni Fakülteler binaları ve kütüphane,   derenin karşısında askeri lojman alanından 11 adet lojman yeri olarak almış olduğumuz 30 dönüm araziye de yeni yurt ve sosyal tesisler ile okuma ve çalışma salonları yaptırmak için avan proje çalışmalarını tamamladık ve yap işlet devret yöntemiyle ve bağış ve yardımlar ile yaptırmaya çalışıyoruz.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak akademik ve idari personelimizle birlikte önemli bir misyonu yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Tüm Fakültelerimiz ve Meslek Yüksek Okullarımızla sektörün beklentisine uygun nitelikli bireyleri yetiştirmenin yanı sıra, ülkemizin savunma sanayi, havacılık ve uzay alanında gelişimi, dünyadaki etkinliğinin daha da artması için Savunma Sanayi Başkanlığımızla işbirliği içinde çalışmayı  prensip olarak kabul ettik ve geleceğe birlikte yürümeye gayret gösteriyoruz.

 

Sevgili Gençler,

Bilindiği üzere dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle geçtiğimiz sene mezuniyet törenimizi gerçekleştiremedik. Bugün ise gecikmeli de olsa burada hem geçtiğimiz sene mezun olan öğrencilerimizin hem de bu sene mezun ettiğimiz öğrencilerimizin mezuniyet törenini birlikte yapmaktayız.

Biliyoruz ki Aileleriniz ve sizler hep bugünü beklediniz. Aileleriniz eğitim hayatınız boyunca gerek maddi, gerekse manevi olarak sizlerin yanında yer aldı, sizlerden desteğini esirgemeyerek bu mezuniyette sizler ile birlikte bu sevinci ve onuru yaşamayı fazlasıyla hak ettiler.  Bugün 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı ve  2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı olmak üzere toplam 964 öğrencimizi mezun etmiş bulunuyoruz. Biliyoruz ki bu mezuniyet, Üniversitenizden tatlı kopuş bir ayrılık değil yeni birlikteliklerin başlangıcıdır.

THK büyük ailesi olarak bizler Ülkemizde genel ve sportif havacılığın gelişmesi, mezuniyet sonrası sizlerin çalışma alanlarının artırılması için gayret gösteriyoruz. Bu amaca hizmet eden çok sayıda entegre genel havaalanlarını ülkemize kazandırmanın havacılığın hızla gelişmesine bir altyapı oluşturacağını görerek bunların sayısını artırmaya çalışıyoruz.

Üniversitemiz sizleri alanın da yetkin ve İngilizce bilen bireyler olarak mezun etmektedir. Sizlerin mezun olması, iş hayatına başlamaya hazır olmanız demektir. Bundan sonra da aileleriniz yine yanınızda olmaya devam edecek, ancak hayata yeni atılan bir birey olarak yolunuzu seçmek ve aktif olarak iş hayatın da nasıl yer alacağınızı belirlemek sizlerin gayretlerine bağlı olacaktır.

Bugün alacağınız diplomalar ile hayallerinize bir adım daha yaklaşmış oluyorsunuz. Hayallerinizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmek adına bundan sonrada durmadan, yorulmadan, azimle çalışmanız gerekecek. Çalışmanızın ülkemizin her yönüyle Dünya ile entegre olarak başa baş ilerlemesi için sürekli yapılacak bir görev olduğunu düşünüyorum.

Eğer hedefinize ulaşmak istiyorsanız almış olduğunuz eğitimlerin üzerine yeni bilgiler ve tecrübeler ekleyerek özellikle havacılık ve savunma sanayindeki gelişmeleri yakından takip etmek zorundasınız. Unutmayın ki sizlerin başarısı ülkemizin başarısı olacaktır. Bir manada sizler havacılığın işletmesinden mühendisliğine, üretiminden uygulamasına kadar her alanında öncüleri de olmaktasınız. Bu alandaki gelecekte yükselecek köklü işletmelerin kurucu ve çalışanları da umuyorum ki sizler olacaksınız.

Sizlere olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi başarılarınızdan dolayı tebrik ediyor ve bu harika büyük havacılık ailesinin parçası olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.

 

Saygıdeğer Veliler,

Biliyorum ki bugün sizlerin duyguları hepimizden çok farklı ve yoğun. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesine uğurlamanın zamanı geldi. Bugüne kadar çocuklarınız için her türlü fedakârlığı karşılıksız bir şekilde yaptınız. Bugün o fedakârlığın karşılığı olarak evlatlarınızın hak ettikleri diplomalarıyla, belirlemiş oldukları hedeflerine doğru başarıyla yükseldiklerini görecek ve onlarla gurur duyacaksınız. Öğrencilerimizi, aileleri olarak hep desteklediniz ve bu zorlu başarılı eğitim yolunda hep onların yanında oldunuz. Bundan dolayı sizlere de herkesin huzurunda Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.

 

Değerli Misafirler,

Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak olduğunuz için, şahsım ve Mütevelli Heyet ve tüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte el ele vererek Türk Hava Kurumu Üniversitesini ülkemizin ve dünyanın saygın eğitim ve bilim yuvalarından biri haline getirmeyi sürdüreceğimize olan inancımla sizlere teşrifleriniz için teşekkür ederek sözlerimi noktalıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle  selamlıyorum.

Diğer Haberler
dunya-pilotlar-gunu-kutlu-olsun_1606649549.jpg
Dünya Pilotlar Günü Kutlu Olsun
26.04.2024
Devamını Gör
ufuk-universitesi-rektoru-prof-dr-turkmen-derdiyok-rektorumuz-prof-dr-rahmi-ere-nezaket-ziyaretinde-bulunmuslardir_830935646.jpg
Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen DERDİYOK , Rektörümüz Prof. Dr. Rahmi ER’e Nezaket Ziyaretinde Bulunmuşlardır
19.04.2024
Devamını Gör
universitemizden-yapay-zeka-destekli-uzay-projesi_501667795.jpg
Üniversitemizden Yapay Zeka Destekli Uzay Projesi
26.04.2024
Devamını Gör