Genel Etkinlikler
26.09.2022

Üniversitemiz, Başkent Kültür Yolu Festivali’nde

4-20 Ekim 2022 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Üniversitemiz paydaş olarak yer almakta olup, festival kapsamında Üniversitemiz takımları Türk Hava Kurumu Müzesi'nde sizlerle buluşacaktır. 
Ücretsiz etkinliğe tüm havacılık tutkunları davetlidir.

Etkinlikte, bulut altı avcı insansız hava aracı projelerinin sergilenmesi ve gerekli bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi İHA Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (İHAMER) tasarlanan bulut altı avcı insansız hava aracı, otonom uçuş modunda belirlenecek sınırlar içerisinde devriye turu atarken, savunduğu alana izinsiz giriş yapan drone’ları donanımında sahip olduğu kamera ile tespit edecek ve tarayıcı başlığı üzerinde bulunan sensörler sayesinde derinlik tespiti yapacaktır. İnsansız hava aracımız hedef takibini sürdürecek ve hedefe 5 metre yaklaştığı takdirde avcı aparatın çalışma prensibi devreye girerek hedefi imha edecektir.

https://baskent.kulturyolufestivalleri.com/etkinlikler/thk-univ-ihamer-bulut-alti-avci-insansiz-hava-araci-projeleri 

 

Etkinlikte, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İHA Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (İHAMER) hazırlanmış ve Samsun TEKNOFEST yarışması Acil Afet Yönetimi Kategorisinde Otonom İnsansız Kara ve Hava Aracı 4’üncüsü olan projelerin sergilenmesi ve gerekli bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. İki âdet insansız hava aracı ve bir adet insansız kara aracı ile sürü algoritması mantığı kullanılarak afet Yönetimi çalışmaları yapmaktadır. Yaşanan doğal afetler sonucunda tahribata maruz kalan bölgelerde yardım bekleyen insanların hem havadan hem karadan görüntü tespiti yapılarak koordinatları belirlenmekte, daha sonra koordinatları belirlenen afetzedelere hem karadan hem havadan yardım paketleri taşınabilmektedir.

https://baskent.kulturyolufestivalleri.com/etkinlikler/thk-univ-ihamer-otonom-insansiz-kara-ve-hava-araci-projeleri

 

Projede, Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesindeki Astronomi Topluluğu’nca hazırlanmış olan Yer İstasyonu projelerinin sergilenmesi ve katılımcılara gerekli teknik ve teorik bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. Yer istasyonu, uydu geçişi sırasında otomatik olarak uyduya yönelerek sinyalin alınmasını kolaylaştırır. 2018 yılında uzay mühendisliği öğrencilerince kurulmuş olan Astronomi topluluğu, NASA SSTV yarışmasında, gönderilen 12 adet SSTV sinyalini çözümlemeyi başardığı için belge almaya hak kazanmıştır. Ayrıca VHF anten ile NOAA uyduları gözlemlenebilmektedir.

https://baskent.kulturyolufestivalleri.com/etkinlikler/turk-hava-kurumu-universitesi-yer-istasyonu-projeleri-sergisi

 

 

Diğer Etkinlikler
iha-ve-kucuk-uydular-icin-faydali-yukler-yillik-sempozyumu-1-2-temmuz-2024tarihinde-kampusumuzde-gerceklestirilmistir_1998353445.png
İHA ve Küçük Uydular için Faydalı Yükler Yıllık Sempozyumu 1-2 Temmuz 2024 Tarihinde Kampüsümüzde Gerçekleştirilmiştir
08-07-2024
İncele
3-i-see-etkinligi_1215208012.jpeg
3. “I SEE” Etkinliği Tamamlanmıştır
08-07-2024
İncele
iha-ve-kucuk-uydular-icin-faydali-yukler-yillik-sempozyumu-1-2-temmuz-2024tarihinde-kampusumuzde-gerceklestirilmistir_645907332.png
İHA ve Küçük Uydular için Faydalı Yükler Yıllık Sempozyumu 1-2 Temmuz 2024 Tarihinde Kampüsümüzde Gerçekleştirilmiştir
08-07-2024
İncele