Genel Etkinlikler
08.07.2024

İHA ve Küçük Uydular için Faydalı Yükler Yıllık Sempozyumu 1-2 Temmuz 2024 Tarihinde Kampüsümüzde Gerçekleştirilmiştir

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve akademi ve sanayiyi bir araya getirerek havacılık ve uzay bilimleri alanında görev yükleri üzerine yenilikçi çözümleri ve gelişmeleri tartışmayı amaçlayan “İHA ve Küçük Uydular için Görev Yükleri Yıllık Sempozyumu 2024 (PADSAT'24)” 1-2 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

- Değerli Katılımcılarımız -

Sempozyumun birinci gününde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlknur Tunç’un açılış konuşmasının ardından Türkiye Uzay Ajansı Uzay Sistemleri ve Uzay Aracı Daire Başkanı Ali Baygeldi tarafından uzay görev yükleri ve Milli Uzay Programı konusunda bilgi verildi. Plan-S firmasından Farid Gulmammadov, TUSAŞ’tan Dr. Onur Tarakçıoğlu, TÜBİTAK UZAY’dan Dr. Fahri Öztürk, Poloptech’ten Dr. Öğr. Üyesi Özgür Selimoğlu, TÜRKSAT’tan Ahmet Burak Koç, ASELSAN’dan Ergün Kocabıçak, AIRBUS’tan Dr. Mustafa İlarslan ve CTECH’ten Cengiz Gündoğ kuruluşlarının görev yükleri ile ilgili çalışmaları, ürünleri, yetenekleri ve vizyonları konusunda bilgi verirken FİGES’ten Aylin Edgü görev yükleri için kullanılabilecek MATLAB yetenekleri hakkında açıklama yaptı.

- Değerli Konuşmacılarımız -

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı sempozyumun ikinci gününde ise çeşitli üniversiteler, araştırma ve sanayi kuruluşlarından araştırmacılar toplam 14 bildiri sundular. ODTU İVMER’den Prof. Dr. Bilge Demirköz, Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsünden Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız ve Hacettepe Üniversitesi IONOLAB’den Prof. Dr. Feza Arıkan ve çalışma grupları da dahil olmak üzere araştırmacılar tarafından optik görev yükleri, uzay fiziği ve algılayıcılar/RF konulu oturumlarda bildiriler sunuldu. Tam metin bildiriler kısa süre içerisinde www.padsat.org adresinde yayınlanacaktır. Sempozyumun giderek büyüyen bir çerçeve içerisinde tekrarlanması ile görev yükleri yönünden teknolojik ve bilimsel gelişmenin hızlanacağı tespiti ile sempozyum sona erdi.

Değerli Katılımcılarımız
- Değerli Katılımcılarımız -

Diğer Etkinlikler
3-i-see-etkinligi_1215208012.jpeg